2019 - Philadelphia, USA

Comcast Technology Center

Located next to the existing Comcast Center, the Comcast Technology Center rises 1,121 feet (341 meters) as the city’s tallest building. The Comcast Technology Center is vertically stepped, with loft-like work spaces and state-of-the-art television studios for NBC10 and Telemundo62, with a 12-story Four Seasons Hotel above. At an urban scale, the project is conceived as a welcoming addition to the neighborhood, integrated with its shops, bars and restaurants.

The 1800 Arch Street site is between the residential and social hub of Rittenhouse Square and the cultural district around Benjamin Franklin Parkway. Reflecting Philadelphia’s great civic tradition of public spaces, the base of the building features a sheltered winter garden that foregrounds the main entrance. This ‘urban room’ combines the best elements of a lobby, a plaza and social spaces to create something completely new for residents and visitors of the city, featuring several site-specific works of art such as For Philadelphia by Jenny Holzer and Exploded Paradigm by Conrad Shawcross that animate the space. Rising up to the upper lobby level reveals The Universal Sphere™, a structure that houses a unique cinematic experience created by Steven Spielberg for all ages, exploring the power of ideas. The sphere is wrapped in a series of interlocking panels that create an infinite geometric pattern. The Vernick Coffee Bar located alongside welcomes visitors and employees to the building, offering both a ‘grab and go’ and table service.

Greg Vernick’s restaurant, Vernick Fish, occupies the entire northern edge of the building on the ground floor, responding to the city’s active street culture. Below street level, a sheltered subterranean connection passing through the center of the building, lined with shops, works of art and seating areas, links the existing Comcast Center with the new building and the city’s subway system.

The LEED Platinum design takes advantage of the city’s pleasant climate, offering protection from the harsh winters. The building utilizes an active chilled beam system which reduces the energy loads and creates a healthier working environment. The typical floorplate has been designed to optimize and control light levels through efficient glazing with high light transmittance and an automated blind system. Daylight penetrates into the interior spaces through triple height sky gardens. The building also features systems to ensure water efficiency with green roofs, waterless urinals and high-performance cooling towers.

The service core of vertical circulation is split, creating a visual axis through the building to Comcast Center and a clear orientation spine. This central spine is articulated at the top of the building as an illuminated blade of glass, which extends 125 feet (38 meters) high to provide a marker on the skyline. The building’s facades are animated by panoramic glass elevators and a series of thirteen three-story sky gardens, which rise up to draw a continuous strand of active spaces through the building. The large, open floor plates are filled with daylight – each office level is equivalent in scale to twelve tennis courts. The interior is fluid and dynamic, with loft-like, highly flexible spaces designed to allow staff great freedom in choosing where and how they work.

Comcast Technology Center

Philadelphia USA

Ver el mapa
  • Adjudicación 2013
  • Finalización 2019
  • Superficie 167,225m²
  • Altura 341m
  • Cliente Liberty Property Trust
  • Colaborar Arquitecto Kendall Heaton
  • Ingeniero estructural Thornton Tomasetti
  • Supervisor de cantidades L.F. Driscoll
  • Ingeniero ambiental Bala
  • Arquitecto Paisajista Olin Studio
  • Ingeniero de iluminación Susan Tillotson