2006 - نيو يورك, الولايات المتحدة الأمريكية

مقرهيرست

يعيد برج هيرست حلماً لطالما دار في الأذهان منذ عشرينيات القرن العشرين، عندما قام وليام راندولف هيرست - أحد الأعلام البارزين في مجال النشر – بوضع تصور لميدان  كولومبس كحي للمؤسسات الإعلامية في مانهاتن. وقام هيرست بتكليف مبنى مصمم بأسلوب آرت ديكو ومكون من ستة طوابق في الجادّة الثامنة، متوقعاً أنها ستشكل في النهاية قاعدة لبرج. في سبيل محاكاة النهج الذي تم تطويره في الرايخستاغ والفناء الكبير بالمتحف البريطاني، تمثل التحدي عند تصميم مثل هذا البرج المبني قبل سبعين عاماً-في تأسيس لغة حوار مبتكرة بين القديم والجديد. 

يتجاوز ارتفاع البرج الجديد المبنى القديم بأربعة وأربعين طابقاً، و يرتبطان من الخارج بواسطة حافة مزججة تعكس انطباعاً بأن البرج يطفو فوق القاعدة بخفة. أهم ما يميز هذا الفضاء عند قاعدة البرج هي الردهة التي تشغل مساحة الطابق الأرضي للمبنى القديم بأكمله، يصل علو سقفها ست طوابق. ومثل أي ميدان مكتظ بالحركة داخل المدينة، يوفر هذا الفضاء الدرامي إمكانية الوصول إلى جميع أنحاء المبنى. فهو يضم ردهة السلم المتحرك الرئيسي، ومقهى لموظفي هيرست، وقاعة محاضرات، وطوابق الميزانين المخصصة للاجتماعات والمهام الخاصة. ومن الناحية الإنشائية، يتميز البرج بشكل "شبكة مائلة" مثلثية مما يمثل حلاً ذا كفاءة عالية يستخدم قدراً من الفولاذ أقل بنسبة 20 بالمئة من الإنشاء بإطار تقليدي. ومن خلال قص الزوايا بين الأضلاع المائلة، يعمل المبنى على إنشاء شكل مميز متعدد الأوجه يلوح في أفق مانهاتن. 

يلعب المبنى أيضاً دوراً مهماً من الناحية البيئية. فقد تم بناؤه باستخدام 85 بالمئة من الفولاذ المعاد تدويره، وتستخدم معدات تكييف الهواء والتدفئة الموجودة بالمبنى الهواء الخارجي للتهوية لمدة تسعة أشهر في السنة، ويستهلك طاقة أقل بنسبة 25 بالمئة من متطلبات الحد الأدنى لقوانين الولاية والمدينة. ونتيجة لذلك، كان أول مبنى مكتبي في مانهاتن يحصل على تصنيف ذهبي في برنامج الريادة في تصميمات الطاقة والبيئة (LEED) التابع للمجلس الأمريكي للأبنية الخضراء. تُولي شركة هيرست اهتماماً كبيراً لجودة بيئة العمل ــــ وهو أمر تعتقد أنه سيصبح مهماً بشكل متزايد بالنسبة لموظفيها في المستقبل ــــ وثمة أمل أن تكون تجربة هيرست هي بادرة لبناء مبانٍ تكون حساسة للبيئة بشكل أكثر في المدينة.

مقرهيرست

نيو يورك الولايات المتحدة الأمريكية

عرض الخريطة
  • Site + Climate The building envelope was designed to limit glare from low angle sun during the early morning and evenings.
  • Form + Massing The massing was predetermined by the footprint of the existing Hearst building. The design of the tower, sought to protect the existing podium, whilst extending the building with a distinctive new tower.
  • Passive Design To minimise solar gain, the building envelope contains high performance low emission glass, with integral roller blinds which can be used to reduce glare. The building is naturally overshadowed by the surrounding buildings so large skylights were used at the podium level to bring daylight into the atrium space.
  • Environmental Systems The atrium contains a radiant floor, a tempered water wall and temperature controlled walls. In the office spaces, an economiser cycle on the AHUs provide fresh air ventilation for 75% of year.
  • Mobility + Connectivity The design included an upgrade to the local subway station, and reinstated an entrance within the building, giving employees direct access to public transport.
  • Materials + Waste The diagrid structure uses 20 per cent less steel than a conventionally framed structure, and it was built using 85 per cent recycled steel. Locally sourced materials are used throughout.
  • Water Harvested rainwater from the roof is fed into a central tank and used for irrigation and to feed the water feature. This, alongside water efficient fixtures and fittings, has led to a 30% reduction in water usage compared to a typical building.
  • Land + Ecology The design ensured that all existing trees on site were protected, and to ensure their long term vitality, they are now irrigated through the rainwater harvesting system.
  • Culture + Heritage The design preserved the façade of the existing structure and establishes a creative dialogue between the old and new. The forty-two-storey tower rises above the old building and has resulted in an award winning addition to the New York Sky Line.
  • Wellbeing At the base of the tower, there is a large atrium space for the building users. A water feature helps enhance the microclimate by thermally tempering the space, providing acoustic dampening and humidity control. Daylight floods the space through high level sky lights, helping to create a healthy, vibrant space.
  • Prosperity Local construction firms were chosen where possible, to enhance the local economy. In operation, the building has helped to regenerate the surrounding area.
  • Performance in Use First LEED Gold commercial office building in New York. Since completion it has gone on to achieve LEED Platinum for its operation and maintenance.
  • التعيين 2000
  • الإكمال 2006
  • المنطقة 79,500m²
  • الارتفاع 182m
  • القدرة 2,200
  • تقييم الاستدامة LEED - Platinum (BO+M)
  • العميل Hearst
  • يتعاون المهندس المعماري Adamson Associates
  • المهندس الإنشائي The Cantor Seinuk Group
  • المساح Turner Construction
  • مهندس M+E Flack & Kurtz
  • مهندس إضاءة George Sexton Associates
  • International Highrise Award
  • Chicago Athenaeum International Architecture Award
  • Green Building Competition for New York City, Honourable Mention
  • ‘XVI Concorse Internazionale Sistema d’Autore Metra 2008’
  • Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) Best Sustainable Building Award
  • BCI Awards – International Award,
  • Business Week/Architectural Record Citation for Excellence
  • RIBA International Award
  • Archi Tech AV Awards – Best Project over $1,000,000,
  • The Greater New York Construction User Council Outstanding Green Project Award
  • New York City MASterwork Awards – Best New Building,
  • AIA New York Design Honor Award in the Architecture category
  • Emporis ‘Best New Skyscraper of the Year for Design and Functionality’
  • Build New York Awards – Winner New Project,
  • Global Green USA Green Building Design Award
  • Wallpaper 2004 Design Awards – Winner Best Building Sites,