3 More London Riverside completes the backdrop to the river frontage created by City Hall. Designed for legal firm, Norton Rose, the building provides two fingers of office accommodation, with a full height atrium. Maximising views to the river, the building is set back at roof level beneath an open canopy to create a terrace as the focus of the façade. Its curved corners and a series of double-height recessed terraces break down the scale of the building to address the context and surrounding buildings.

The double skinned glazed façade is designed to respond to varying levels of sunlight with a precise geometry of fritting - opaque white lines printed onto the glass - that increases towards the southern façade and diminishes as the skin curves around to the North. This minimises unwanted solar gain while maintaining a sense of transparency and clear views. The interweaving lines of the curving envelope create a sinuous profile that is elegant and fluid. The outer layer of glazing peels away at the opening to a full height atrium at the centre of the building, and the landscaping of the forecourt comprises limestone paving, colourful planting and mature trees, drawing visitors towards the entrance, which is open and accessible - mediating between the public and private realms of More London.

Sketches + Drawings

Development

Construction

Facts + Figures

  • Appointment: 2003
  • Completion: 2006
  • Area: 33 400m²
  • Client: More London Developments Ltd
  • Structural Engineer: Arup
  • Quantity Surveyor: EC Harris / Mott Green Wall
  • M+E Engineer: Roger Preston and Partners
  • Landscape Architect: Robert Townshend
  • Additional Consultants: Speirs and Major Associates, Mace Ltd

Awards

  • British Council for Offices – National Fit-out of Workplace Award,
  • British Council for Offices – London Fit-out of Workplace Award,