The Walbrook - Interiors

London, UK
2005 - 2010

Both interior and exterior of this large office building in the heart of the City of London are characterised by their sculptural and reflective qualities. A double-height atrium on the corner of the building is a glowing, rhythmic space, shaped by curving illuminated walls. These are formed by a sequence of internally frosted glass tubes, coated with LED-lit film – The Walbrook is the first large-scale application of the technique, which was first explored by the practice to produce of a lamp for the Posthaus Restaurant in St Moritz. Two further light wells extend from the central lift core: their reflective walls like a kaleidoscope, topped by a canopy of tessellated glass panels.


Location: http://maps.google.com/maps?ll=51.51219,-0.08998