Through choice of materials and water features, the dramatic interiors of Regents Place explore plays of light and reflection. On entering the lobby a vast acrylic window in the underside of the 50m swimming pool above, allows filtered dappled sunlight shafts to penetrate the space.  A dramatic water feature marks the entrance, which becomes a dynamic light sculpture at night, set against a bright scarlet wall. The colour palette is dark and highly reflective, with polished granite black floor and black tinted mirror. That extends to the lift lobby where black is swapped for white and reflective stainless steel ceilings and glowing poly lite wall panes enlighten the lifts. The centrepiece of the recreation levels, with cafes, restaurants and selected shops is the swimming pool that runs north to south through the interior and out onto an external landscaped roof terrace. 

Facts + Figures

  • Appointment: 2003
  • Completion: 2007
  • Client: Greencliff (CPL) Developments Pty Ltd