着政府推行的学院计划的精神,兰利学院 (Langley Academy) 旨在通过改变学校体验来提高学术水平。 该学院获得了阿尔比布基金会 (Arbib Foundation) 的赞助,可容纳 1150 名年龄在 11 岁到 18 岁之间的学生;学院引进了一种创新课程,其中包含各种与众不同的科目,例如辩论术。 该建筑本身有许多值得学习的地方,它清楚地诠释了科学探究、博物馆策展以及体育运动等多个教育主题: 科学实验室采用透明设计;公共设施采用外露设计;建筑的能源使用情况科学地记录在案并显示出来;与运动场建立了视觉联系,拉近了室内外之间的关系。 学院的中心焦点是一个开放灵活的大型入口中庭,这片广阔的空间可用于集会,也可用于展览借来的博物馆展品和学校作业;学校鼓励学生自己动手将展品展览出来,通过这种直接体验来学习策展知识。 中庭内有三个由地面圆柱支撑的黄色桶状结构。 这些两层高的豆荚形空间中分布着学院的十个科学实验室,从外面可清楚看到里面的活动,这种设计进一步强调了科学教学的重要性。 同样采用透明设计的还有机房,学生可通过中庭玻璃面板后面显示的数字仔细观察能源使用情况——与传统学院相比,兰利学院的环保设计使得该学院每年可减少 20% 的用水量和约 150 公吨的碳使用量。 兰利学院是一个基于形式的学院,教室围绕两根"手指"分布,这两根手指从中庭延伸出来,环绕形成艺术系和 IT 系的内部庭院,同时也为外部游乐场地划出分明的界线,同时提供良好的遮护。 教室布局高度灵活,支持各种正式和非正式的教学方法,并可在课余时间供周围社区使用。 毗邻中庭的是专用的体育和文化中心,里面提供各种专业的音乐和戏剧设施: 配备齐全的剧院、电视演播室和录音棚、具有隔音功能的排练室、体育馆和阶梯教室。 学院大楼的外立面覆盖可循环使用的木材板,这些木板经过自然风化,已从橙色变为了银色,与水平和垂直布置的木质遮阳装置颇为协调。

草稿和图纸

开发项目

可持续性

Site + Climate

The building's orientation responds to the climate and protects against excessive solar gain and glare.

Form + Massing

The solar shading on the façade responds to the buildings orientation. On the south façade, horizontal shading provides protection from high angle sun, while the East and West façade's vertical shading protects from low angle sun. There is no shading to the North, to help diffuse daylight penetration.

Passive Design

Cost effective passive design measures informed the design of Langley Academy. These include the exposed thermal mass, allowing the building to act as a thermal buffer and help maintain a comfortable working environment. Where practical, all spaces are naturally ventilated.

Environmental Systems

Where practical either low energy (i.e. lighting), or driven by renewables (i.e. solar thermal hot water) environmental systems were used.

Renewable Energy

A biomass boiler and ground source heat pump provide the majority of heating requirements for the building. Solar thermal panels provide hot water and solar powered street lights illuminate the external areas.

Mobility + Connectivity

The building is located in a residential area which provides the main catchment for the school. The layout of the campus encourages pedestrian and cycle access, with entries in 2 directions and over 60 covered bike racks.

Materials + Waste

Durable, simple and environmental responsibility materials were chosen throughout. FSC cedar wood was used for the envelope, whilst concrete and blockwork feature in the internal finishes.

Water

The school partnered with Thames Water to install and monitor water usage of different types of fixtures and fittings across the campus. A 30,000L rainwater harvesting system is used for WC flushing. A Reedbed was installed to treat greywater.

Land + Ecology

The school has a greywater reed bed and an organic plantation to help increase the biodiversity of the site alongside assist the students understanding of ecology.

Culture + Heritage

The schools playing fields, sports hall, theatre, classrooms and atrium are shared with the local community when not in use by the school.

Wellbeing

The classrooms were designed to be daylit and naturally ventilated. Since moving to the school, there has been a significant improvement in school grades, a reduction in absenteeism and an decrease in antisocial behaviour among the students.

Prosperity

The project achieved a BREEAM Very Good rating, on a modest budget. Passive design measures were chosen over active systems, which led to partnerships with local utility companies.

Planning for Change

To increase fuel security and reduce costs, the main sources of heat for the school are renewables. Solar energy and ground source heat pumps gather 'free' energy from the environment. Biomass prices have been comparatively stable in the UK compared to rising gas prices.

Performance in Use

A Post Occupancy Study reviewed the operational performance of the building and its environmental systems. In 2013 a Foster + Partners will work with the students at Langley Academy to conduct a more detailed environmental analysis of the classrooms and atrium space.

事实和数据

  • 预约: 2004
  • 结束日期: 2008
  • 地区: 10 064m²
  • 客户: Arbib Foundation (Sponsor)
  • 结构工程师: Buro Happold
  • 工料测量师: Davis Langdon
  • 机电工程师: Buro Happold
  • 其他顾问: Sandy Brown, FEDRA

奖项s

  • RICS National Awards Commendation, Community Benefit
  • RICS South East, Project of the Year

相关新闻: