09 ذو الحجة 1426

Foster and Partners first law court, the Supreme Court of Singapore, was officially opened on 7 January. It provides a major new judicial centre for Singapore and a visual beacon for the city.

Located within the historic civic District, on the north bank of the Singapore River and close to the Padang, the new Supreme Court takes its cue from the scale and fabric of the neighbouring civic buildings, and literally locks itself into the heart of city. Offering a modern re-interpretation of Singapores vernacular architecture, the building conveys an image of dignity, transparency and openness. With a viewing space at the top, a new public room is created that will become a new exponent within the city. The building is designed for long-term flexibility, including future increases in the number and size of the courtrooms and advances in electronic information systems.

David Nelson, Deputy Chairman, Foster and Partners, said: "Our ambition was to meet the challenging logistical and spatial requirements of a court building and at the same time, provide an efficient and pleasurable place to work. The Supreme Court is a complex building, but one that relates in scale and character to the historical city centre, creating a new family member to the existing urban fabric."

The building is generated by Singapores rapidly growing population and the limited courtroom facilities of the old Supreme Court building, alongside which it stands. Accommodating twelve civil courts, eight criminal courts and three appellate courts, together with facilities for the Singapore Academy of Law, there are a series of identifiable blocks, cut through with public and private circulation routes, which knit the building to the site and allow natural lighting into the building and create a sense of transparency and openness. The civil courts are located within a sequence of blocks on the lower floors, with the criminal courts above. The Court of Appeal, Singapores highest court, is symbolically raised above the other courtrooms. The disc incorporates the public viewing space that offers dramatic views across the city.

The blocks containing the courts are punctuated by a broad central atrium, which forms the main circulation route through the building, and brings daylight down to all the lower floors. Flanking the courts is a series of administrative blocks, which step back at ground level. The lower levels incorporate a library, bistro and an exhibition describing the history of the courts and judicial system of Singapore. The lower ground floor incorporates a large auditorium used for the Opening of the Legal Year, conferences and seminars..

The Supreme Court employs a palette of high-quality materials including a laminate of glass and stone - which appears solid, but by day allows light to filter through it, and by night emits a warm glow. It incorporates a range of passive climate-control devices, including shading to the east and west facades to protect the office spaces from direct sunlight. The roof terraces of the office blocks are planted with trees to form a continuous blanket of greenery.

تنزيل ملف pdf

مزيد من المعلومات

لمزيد من المعلومات يرجى الاتصال بـ:

كاتي هاريس
شريك، رئيس قسم الاتصالات
فوستر أند بارتنرز

T +44 (0)20 7738 0455
D +44 (0)20 7943 6266
E press@fosterandpartners.com

Related Press Releases
Foundation Stone Laying Ceremony for New Supreme Court Singapore / 25.09.1423

Related Projects
المحكمة العليا